Nieuws

Dimensio breidt haar activiteiten in voedselverpakkingen uit met de overname van Global Flexibles Europe.

Global Flexibles Europe, opgericht in 1994, is een internationaal opererend handelsbedrijf welke handelt in flexibele folie, verpakkingsmaterialen en overige gerelateerde producten. De omzet wordt via verschillende industrieën gerealiseerd met de focus op de voedselindustrie. GFE is de Nederlandse leverancier voor vele toonaangevende Europese producenten van flexibele verpakkingsmaterialen.

Het productassortiment bestaat onder andere uit topsealfolie, dieptrekfolie, flowpackfolie voor vorm, vul- en seal apparaten, papierlaminaat, doypacks (stazakken), broodzakken en vacuümzakken. GFE voorziet in aanvullende diensten in de vorm van verpakkingsadvies, het toezien op artwork, het testen van film en indien wenselijk het monitoren van de print kwaliteit gedurende het print proces. Behalve kwaliteitsproducten, garandeert GFE haar klanten snelle levertijden, persoonlijk contact en voorraadbeheer zodat producten op aanvraag snel geleverd kunnen worden.

Bert Verheij, voormalig eigenaar van GFE, in reactie op de overname: “De schaalgrootte van Dimensio gecombineerd met haar ondernemende cultuur geeft ons de mogelijkheid om nog harder te groeien. Onze productassortimenten versterken elkaar en vullen elkaar perfect aan”.

Caspar Jacobs, ondernemer en eigenaar van Dimensio Verpakkingen: “Wij zijn zeer verheugd dat GFE onze groep gaat versterken en daarbij het aandeel van de aanwezigheid van Dimensio in voedselverpakkingen in Europa helpt vergroten. Onze voedselverpakkingsbedrijven, Havelaar Verpakkingen, Chocapack en Global Flexibles Europe vormen een sterk geheel voor de groei binnen de voedselverpakkingenmarkt”.

GFE zal in haar huidige vorm en op hetzelfde adres in Krimpen aan den IJssel blijven opereren. Het management, bestaande uit Bert Verheij, Johannes de Hartog en Dick Kuperus, zal verantwoordelijk blijven voor de dagelijkse gang van zaken.

Over Dimensio
Het in 1992 opgerichte Dimensio Verpakkingen heeft een groeistrategie voor de lange termijn en een expansief investeringsbeleid. Bedrijven binnen de groep worden geleid met een aanzienlijke autonomie en speelruimte voor lokaal ondernemerschap, terwijl ze ook profiteren van de ondersteuning van gecentraliseerde diensten.

Havelaar Verpakkingen – Verpakkingen en verpakkingsmaterialen voor de bakkersbranche
Chocapack – Exclusieve verpakkingen voor chocolatiers
Food Disposables – Totaalleverancier van ondersteunende materialen in de foodindustrie
Young Bags – Totaalleverancier van draagtassen voor B2B
Mapack Packaging Solutions – Industriële verpakkingen
D.J. Hoogstraten – Industriële verpakkingen
Vegem Industriële Verpakkingen – Industriële verpakkingen
Global Flexibles Europe - Folieverpakkingen

 

Blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief

Dank voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!:
  Uw naam:
Email:
319