Onze organisatie

Gestart als zakkenspecialist in 1992 in Amsterdam, is Dimensio inmiddels totaalleverancier in verpakkingen. De ondernemingen in de familie van Dimensio hebben elk hun branche specifieke expertise: van transport- en industriële verpakkingen, hygiëne productiemiddelen tot voedselverpakkingen. Bij klanten staan wij bekend als een betrouwbare partij die snel reageert en handelt op een servicegerichte manier. Het doel van ons het bedrijf is om groei te stimuleren door producten van hoge kwaliteit en duurzame oplossingen aan te bieden. Duurzaamheid heeft altijd voorop gestaan bij Dimensio, bij de inkoop van materialen, het beheer van de toeleveringsketen, logistiek en bij recycling. Als een groep met ondernemers werken wij met veel passie samen met onze klanten. Naast onze klant staat duurzaam, circulair en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen centraal. Zo werken we samen aan een betere toekomst om in te werken, te ondernemen en te leven.

Onze visie.
Samen echt het goede doen met relevante en innovatieve verpakkingsoplossingen, waarmee we de wereld een beetje vergroenen. Met elkaar doen wat we zeggen en zeggen wat we doen en zo met elkaar meer goed doen.

Onze missie.
Elke dag een topprestatie leveren voor onze klanten met de best passende verpakkingsoplossing niet alleen voor het gebruik, maar ook voor het milieu.

Onze purpose.
Vanuit onze purpose willen wij maatschappelijk bewuste keuzes maken en vitaliteit stimuleren. In alles wat we doen speelt duurzaam, circulair en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een hoofdrol. Zo werken we samen aan een betere toekomst om in te werken, te ondernemen en te leven. We werken vanuit onze eigen kijk op de wereld. Echt ondernemerschap tekent het DNA van de ondernemingen in de familie van Dimensio. En hoe ver we ook groeien, we zijn altijd dichtbij.

Behaalde MVO doelstellingen 2023
Euro-6 transport

Om bij te dragen aan een betere leefomgeving zijn onze trucks voorzien van Euro-6 motoren om de uitstoot van CO2 te beperken. Ons doel was om het gehele wagenpark te vervangen. 

Ons wagenpark is inmiddels geheel voorzien van vrachtwagens met Euro-6 motoren. De volgende stap is om de mogelijkheden te onderzoeken om over te gaan op elektrische bakwagens. 

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP!
Behaalde MVO doelstellingen 2023
Extern transport

Onze zeecontainers worden bij voorkeur vervoerd met transportschepen voorzien van groene energie labels. Ons doel was 75%. Het resultaat was beter dan gedacht, namelijk 82%.

Voor wegtransporten verlangen wij van al onze vervoerders een Euro-5 of schoner. 

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP!
Behaalde MVO doelstellingen 2023
Recycleproject

Zelfs na verkoop van producten neemt Dimensio haar milieutaak uiterst serieus. Via het Plastic 2 Plastic recycleproject zamelen wij gebruikt plastic kosteloos in. Het ingezamelde plastic krijgt een nieuw leven als basisgrondstof voor allerlei producten.

Het doel is om alle substantiële afnemers te voorzien van zakhouders en zakken voor het inzamelen van plastics zodat deze kunnen participeren in het plastic2plastic programma. 

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP!
Behaalde MVO doelstellingen 2023
Fitness on the 1-st

De 4 calorieën die een Dimensio werknemer verbrandt als hij of zij met de trap naar de gym loopt is pas het begin. Onze professioneel ingerichte gym en het zwembad zijn een uitkomst om fit en gezond te zijn en te blijven.

Door het beschikbaar stellen van deze faciliteiten en de personal trainer (2x per week) hebben wij ons als doel gesteld om minimaal 35% van de medewerkers gebruik te laten maken van de sportmogelijkheden.

Daarnaast is de in 2023 opgerichte Dimensio Sportcommissie verantwoordelijk voor het opzetten van een actief jaarprogramma voor sporters op elk niveau. Hiermee stimuleren we niet alleen actief bewegen maar is het ook goed voor teambuilding en is het natuurlijk simpelweg gezellig. 
 

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP!
Behaalde MVO doelstellingen 2023
Natuurlijk kavelbeheer

Even voorstellen, de vierpotige werknemers van Dimensio: de familie Schaap. In plaats van lawaaiige grasmaaiers grazen onze wollige vrienden alles kort. 


Naast onze grazers hebben we ook bijenvolken die beheerd worden door een lokale imker. Uiteraard is de beplanting ingericht op het houden van bijen. Onze kleine bijdrage om te helpen de bijenpopulaties op peil te houden. 
 

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP!
Certificaten
Een overzicht van onze kwaliteits-
keurmerken en certificeringen

Afvalzakken van Dimensio voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Dat beweren wij niet alleen, we bewijzen het ook! Hoe? Met een reeks certificaten en keurmerken die u verzekeren van gegarandeerde kwaliteit en duurzaamheid.

MVO jaarverslag 2023
Beoogde MVO doelstellingen 2024
Communicatie

In het eerste kwartaal van 2024 stellen we een communicatieplan op ten behoeve van de interne en externe communicatie om de doelen op de pijlers de mens en het milieu van 2024 te kunnen bewerkstelligen. Hierin beschrijven we op welke manier Dimensio haar doelstellingen wil bereiken en maken we keuzes over de richting van de communicatie en wordt ingegaan op het doel (wie), de boodschap (wat), de middelen (hoe) en de tijdsplanning (wanneer). Het omvat alle middelen die onze organisatie inzet om te communiceren met onze doelgroep en onze stakeholders.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP!
Beoogde MVO doelstellingen 2024
MVO behoefte peilen

Onze leveranciers hebben stuk voor stuk eigen ideeën om invulling te geven aan (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) MVO doelstellingen. In 2024 brengen we de duurzame ambities met betrekking tot carbon footprint van onze leveranciers en klanten in kaart. Op basis van dit nulpunt bepalen we een vervolgdoelstelling voor 2025.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP!
Beoogde MVO doelstellingen 2024
Ontwikkeling medewerkers

Eind 2024 hebben we ons nieuwe data gedreven talentstrategie Learned geïmplementeerd om door middel van groei georiënteerde ontwikkel- en evaluatiegesprekken de ontwikkeling van medewerkers te stimuleren. Zodat we met ingang van 2025 de volledige interne performance management cyclus van Learned kunnen uitvoeren en de ontwikkeling van medewerkers structureel kunnen meten en monitoren.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP!
Bereken uw LCA / CO2 uitstoot

Bereken in 4 eenvoudige stappen de uitstoot van uw zakken (LCA).*
U heeft de volgende gegegevens van de zak nodig:

start wizard
* De uitkomst is indicatief

CO2 uitstoot

Wizard

Zak toevoegen
OF
Bereken CO2 uitstoot
LET OP! De uitkomst is indicatief

CO2 uitstoot

Overzicht

60 x 80 cm
T25
250.000 stuks
51 ton CO2 uitstoot
reductie adviesDIRECT MAILEN
Totaal
328ton

Blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief

Bedrijfsnaam:
  Uw naam:
Email:
188